Annons

Annons

Ceviche med kallrökt lax

Sugen på en aptitretare eller bara något litet? Svaret är dessa goda munsbitar med lax i salladsblad toppad med en dressing på chili, lime och koriander!


Annons

plockmat-med-kallrokt-lax-recept

Läcker plockmat i form av ceviche på kallrökt lax, chili, lime och koriander!

TESTA OCKSÅ: Grillad smulpaj med vit choklad och hallon

• 10 st • 15 min

100 g kallrökt lax i skivor
1/4 röd chili
saft och finrivet skal av 1 lime
2 msk olivolja
1 msk hackad koriander
små salladsblad, t ex de innersta bladen på romansallad eller endiv

TESTA OCKSÅ: Läcker plock med ärtpesto och serranochips

1. Finhacka chilin. Blanda med lime, olja och koriander.
2. Fördela laxen på salladsbladen. Ringla över dressingen strax före servering.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…