Annons

Annons

Lax- och skaldjursfylld cannelloni

Härlig gratäng med läckra pastarullar fyllda med varmrökt lax, räkor och kräftstjärtar. Så ljuvligt gott!


Annons

Cannelloni-med-varmrökt-lax

Cannelloni med varmrökt lax och skaldjur

4 pers ca 30 min + tid i ugn

12 färska pastaplattor, ca 12×16 cm

Fyllning
400 g varmrökt lax
250 g räkor med skal
100 g skalade kräftstjärtar
ett knippa färsk dill, ca 10 g
400 g naturell färskost
salt och peppar

Gratängsås

3 dl vispgrädde
2 dl lagrad riven ost, t ex västerbottensost
3 msk konc hummerfond

Garnering

räkor
färsk dill
stenbitsrom

Servering

en sallad

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Dela laxen i småbitar. Skala räkorna och hacka dem samt kräftstjärtarna grovt.
3. Hacka dillen och blanda med färskosten. Rör varsamt ner laxen och skaldjuren. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela fyllningen på pastaplattorna och rulla ihop dem till rullar. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
5. Gratängsås: Koka upp grädden. Dra kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med koncentrerad hummerfond och salt och peppar.
6. Klicka gratängsåsen över pastarullarna och baka i ugnen tills rätten är genomvarm och har fått fin färg, 20–25 minuter. Garnera gärna med extra räkor, färsk dill och stenbitsrom och servera en sallad till.

Tips!

Du kan förbereda både pastarullarna och såsen i förväg och förvara dem, var för sig, i kylen under dagen. Sedan klickar du bara på gratängsåsen och gratinerar cannellonin i ugnen. Tänk bara på att låta pastarullarna bli rumstemperade, i 30–40 minuter, innan du sätter in dem i ugnen.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…