Annons

Annons

Cannelloni med svamp och ost

Fin rätt både till vardag och lite festligare tillfällen! Pastarullar fyllda med ost, svamp, spenat och bacon.


cannelloni

Svampfyllda cannelloni

● 4 pers ● 1 tim

8 färska lasagneplattor

Mustig tomatsås

400 g färdig tomatsås
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 1/2 dl grädde
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
salt och peppar

Fyllning

100 g färska champinjoner
olivolja till stekning
100 g färsk spenat
1 paket bacon, ca 140 g
3 dl riven gratängost

Garnering

färska örter

Annons

1.Tomatsås: Koka ihop den färdiga tomatsåsen med krossade tomater och grädde i ca 10 minuter, och krydda med tomatpuré och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 175°. Dela lasagneplattorna på mitten rakt av, rulla ihop och ställ i en form med höga kanter.
3. Hacka champinjonerna grovt och stek mjuka i lite olivolja. Lägg i spenaten och låt mjukna. Krydda med salt och peppar.
4. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.
5. Fördela tomatsåsen, svampfräset och baconet i ”pastarören” och baka i ugnen i ca 20 minuter.
6. Fördela osten över och baka i ytterligare 20 minuter. Servera rykande varmt med lite färska örter på toppen.

Gilla Allers på Facebook

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

Toskansk kyckling Här hittar du fler goda middagsförslag!



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...