Annons

Annons

Potatisfrittata med bacon & tomat


Potatisfrittata med bacon & tomat

● 2 pers ● 15 min

Stek ca 300 g kokt potatis i lite olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Dela 1 liten lök i klyftor och låt steka med mot slutet. Vispa 6 ägg och 3 dl grädde eller vatten och salta och peppra. Häll smeten i pannan och låt steka med på medelvärme under försiktig omrörning. Blanda ner 1 dl riven västerbottensost medan smeten fortfarande är lös. Ställ stekpannnan i ugnen i 175° i 3–4 minuter så att frittatan stelnar. Stek 1 paket bacon knaprigt. Skär 3–4 minitomater i klyftor och lägg ovanpå frittatan med baconet. Strö ca 1 dl hackad persilja över och servera.

Recept: JAN-ERIK HAGBOHM

Bild: RALPH MÅNSSON

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…