Annons

Annons

Burgare med ädelost och bacon

Den godaste burgaren du har smakat - vi lovar! Maffig nötfärsburgare med knaperstekt bacon och en dressing med ädelost...


burgaremedadelost

TESTA OCKSÅ: Pulled pork-hamburgare

• 4 pers • ca 25 min

400 g nötfärs, 100 g per burgare
½–1 tsk salt
½ tsk malen peppar
olja till stekning

Ädelostdressing
150 g ädelost
2 dl crème fraiche
1–2 salladslökar
salt och peppar

Annons

Servering
4 hamburgerbröd
4 skivor valfri ost, tex cheddar, eller ädelost här också
8 baconskivor
sallad eller fräst spenat

1. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra biffar.
2. Bryn eller grilla biffarna snabbt på hög värme tills de har fått fin färg på båda sidor.
3. Sänk värmen och stek eller grilla färdigt till önskad stekgrad. För medium, 3–4 minuter per sida.
4. Smula ner ädelosten i crème fraichen. Skölj och skiva salladslöken, rör ner och smaka av med salt och peppar.
5. Stek bacon – enklast gör du det i ugnen! Värm ugnen till 225. Lägg baconskivorna på en plåt och ugnsstek, 12–15 minuter.
6. Servera hamburgaren med bröd, bacon, sallad eller fräst spenat, ost och ädelostdressing.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/