Annons

Annons

Snabblagad bulgursallad med curry och äpple

Currydoftande vegetarisk middag med bulgur, äpple och nötter som du gör på endast 20 minuter!


Bulgursallad med äpple och nötter recept

Fräsch och matig bulgursallad med äpple och nötter. Det enkla och snabba receptet får du här!

RECEPT: Snabblagad gryta med korv, bönor och kyckling

Bulgursallad med äpple och nötter – recept

Satsa på en enkel bulgursallad med äpple, nötter och curry! Matig vegetarisk sallad med bulgur passar lika bra till lunch som till middag. Dessutom snabblagad då du gör den på endast 20 minuter.

TESTA OCKSÅ: Varm sallad med matvete, bacon och broccoli

● 4 pers ● ca 20 min

4 dl bulgur
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 äpple
ca ¼ rotselleri
1 paprika
ca 1 dl valnötskärnor
4 msk olja till stekning
2–3 tsk curry
salt och peppar
ca 2 dl grönsaksbuljong
ca ½ dl finhackad citronmeliss
1 liten påse blandad sallad, ca 65 g

RECEPT: Kikärtsgryta med gurksallad

1. Koka bulgurn enligt anvisningarna på paketet. Skala och finhacka löken, vitlöken, äpplet och rotsellerin. Kärna ur och finskiva paprikan samt grovhacka valnötterna.
2. Hetta upp en stekpanna med 4 msk olja. Rör ner lök, vitlök, rotselleri och paprika och fräs runt i 2–3 minuter. Smaka av med curry, salt och peppar.
3. Rör ner den kokta bulgurn och äpplet i pannan. Tillsätt buljongen och låt puttra på svag värme tills all vätska dunstat bort.
4. Häll bulgurn på ett fat och låt det svalna av. Rör sedan i citronmeliss, sallad och valnötter. Salta, peppra och servera.

Recept: Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…