Annons

Annons

Bruschetta med sparris

Läckert recept på bruschetta med sparris och tomatsalsa! Perfekt när du bara är sugen på något litet och snabbt!


bruschetta-med-sparris-och-tomatsalsa-recept

Följ vårt enkla recept och trolla fram en läcker bruschetta med sparris och tomatsalsa på bara 20 minuter.

4 pers 20 min

24–28 gröna sparrisar
4 skivor formfranska
1 vitlöksklyfta
lite olivolja
riven västerbottensost
färsk basilika

Tomatsalsa
3 tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 syrligt äpple
½ dl olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och citronpeppar

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

3. Tomatsalsa: Skär tomater, rödlök och vitlök i små tärningar. Skala, kärna ur och hacka äpplet. Lägg allt i en skål. Häll olivolja och balsamvinäger över, krydda med salt och citronpeppar.

4. Gnid brödskivorna med vitlök och rosta dem lätt.

5. Fördela sparrisen på bröden, droppa olja över och strö över ost. Lägg brödskivorna på en plåt och gratinera i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Toppa med basilika och servera ihop med tomatsalsan.

Av Ulla Lindh
Bild: Ralph Månsson

Annons

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/