Annons

Annons

Brownietårta med tryffelsås

Busenkla tårtan gör du av staplade brownies, chokladtryffelsås, grädde och färska bär. Enkelt gjord och kul serverat!


brownietarta

● ca 20 bitar

200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
4 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Tryffelsås

100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Servering

2 dl vispgrädde
kakao
3 dl färska blåbär

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna, 20×30 cm, med bakpapper.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält med matfettet på svag värme. Rör om då och då till en slät sås och ställ därefter åt sidan att svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner chokladsåsen och rör varsamt smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara något kladdig i mitten då den tas ut. Låt kallna i formen.
5. Tryffelsås: Bryt chokladen i mindre bitar. Ge grädden ett uppkok, ta den sedan från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills chokladen smält och såsen är slät. Ställ svalt att kallna.
6. Vispa grädden. Skär upp den kalla kakan i fyrkantiga bitar. Stapla bitarna på höjden på ett fat. Ringla över den kalla tryffelsåsen och klicka ut grädden. Sikta över lite kakaopulver och garnera med blåbär.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Fler goda och enkla tårtor!

hallonmarang Lättbakad marängtårta

chokladkladdtarta Kladdkaka med daimgrädde och jordgubbar

Rulltårta Rulltårta med lemon curd


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/