Annons

Annons

Brownies med kolasås

Busenkla brownies bakar du på ett litet kick. Rolig garnering av färdig kolasås på tub och chokladströssel.


Annons

chokladrutor-med-kola

● 12–15 bitar

200 g mörk choklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
ca 60 g grovhackade hasselnötter

GARNERING

kolasås på tub
chokladströssel

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält den i en bunke på låg effekt i mikrougn.
3. Tillsätt matfettet och rör om tills det smälter. Värm eventuellt lite mer om det behövs.
4. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret pösigt. Tillsätt chokladsmeten och blanda.
5. Blanda noga mjölet, bakpulvret och nöthacket i en bunke. Vänd ner i smeten och rör varsamt till en jämn smet.
6. Häll smeten i smord och bröad form, ca 20×25 cm. Grädda i ugnen 20–25 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i fyrkanter. Garnera med kolasås.

Av LINDA LINDSTRÖM Bild: RALPH MÅNSSON


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…