Annons

Annons

Brownies med hallonkaramell

Sega, kladdiga chokladrutor fyllda med färska hallon och små klickar av kolakaramell. Oj, så gott!


brownies-med-hallon

Chokladbrownies med hallon och kolasmak

• 1 kaka, ca 15 bitar

100 g mörk choklad
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker

Fyllning

1 dl karamelliserad mjölk, Törsleffs
200 g färska hallon, ca 4 dl

Annons

1. Klä en liten långpanna, ca 18×25 cm, med bakpapper.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet. Rör om till en slät sås.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör om varsamt till en slät smet. Vänd sist ner chokladsåsen och rör åter varsamt smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i formen och ställ åt sidan så att smeten får svälla ca 20 minuter innan gräddning. Sätt ugnen på 200º.
5. Lägg små klickar av den karamelliserade mjölken ovanpå kaksmeten. Lägg därefter ett hallon på varje karamellklick.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15–18 minuter.
7. Låt kakan kallna och skär därefter upp i bitar.

Tips!
Genom att låta kakan vila en stund innan gräddningen bildas en något torr yta, vilket efter gräddningen ger en blank yta.

Fler smarriga chokladrutor!

Chokladrutor med nötkaramell

Brownies med lakrits

Sega chokladrutor med kokostosa



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...