Annons

Annons

Bröd med gräddfil och pumpafrö

Här kommer ett lätt recept på ett saftigt bröd med gräddfil och grovt mjöl. Det passar utmärkt till påskmaten. Smakrikt – och fullmatat med solros- och pumpafrön.


Fullpumpat superbröd.

Smakrikt gräddfilsbröd – recept

Ett både saftigt och nyttigt grovt bröd som är lätt att sno ihop.
• 1 st, ca 1 tim 30 min

6 dl gräddfil
1 dl mörk sirap
5 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön eller pumpafrön
2 dl havregryn
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör ihop det blöta först, blanda sedan ner det torra. Det blir en kladdig smet.
3. Lägg i en brödform med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen i 60–75 minuter. Känn med en sticka att brödet inte är kladdigt.

Annons

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...