Annons

Annons

Broccolisoppa toppad med bacon och chili

Smakrik och härligt grön soppa på broccoli. I det här receptet toppar vi med knaperstekt bacon, chili, vitlök och krutonger.


Annons

broccolisoppa-knaperstekt-bacon-recept

Krämig broccolisoppa med knaperstekt bacon. Här får du vårt enkla recept.

• 4 pers • 35 min

Broccolisoppa med knaperstekt bacon – recept

Värmande och god soppa med broccoli och topping av knaperstekt bacon, chili och vitlök. Lättlagat recept som sätter guldkant på vardagen.

1 huvud broccoli, ca 300 g (ca 75 g till topping)
3 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
rapsolja till stekning
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl hackad persilja
salt och malen
svartpeppar

Topping
½ pkt bacon, ca 70 g
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 dl bröd skuret i tärningar

1. Skär broccolin i mindre bitar och lägg undan några till toppingen. Skala potatisen och skär den i bitar. Skala löken och dela i klyftor. Skär vitlöken i lite mindre bitar. Hetta upp lite rapsolja i en kastrull och fräs grönsakerna och löken lite lätt. Häll på buljong och låt koka i 15 minuter.
2. Tillsätt ingefära och persilja och mixa soppan slät så den får en fin grön färg. Smaka av med salt och peppar. Håll soppan varm.
3. Strimla bacon och knaperstek det i en stekpanna. Plocka upp baconet och torka ur pannan med hushållspapper.
4. Skiva chili och hacka vitlök. Häll lite olja i pannan, lägg i den sparade broccolin och stek i några minuter. Tillsätt skivad chili, hackad vitlök och brödtärningarna. Låt steka tills brödet får lite färg. Krydda med lite salt och peppar. Blanda ner baconet i pannan och ta bort från värmen. Servera toppingen till soppan.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…