Annons

Annons

Världens godaste bacon- och broccolipaj

Prova vårt recept på en läcker broccolipaj med krispigt bacon på toppen – det gör garanterat succé!


broccolipaj-med-bacon-recept

En trevlig bjudrätt är vår broccolipaj med spenat, bacon och vitlök.

Broccolipaj med bacon – recept

Laga vårt supergoda recept på broccolipaj med bacon, vitlök, spenat och örter.

• 4 pers • 1 tim

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl, ca 180 g
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 litet huvud broccoli, ca 200 g
15 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
60 g färsk bladspenat
salt och peppar
1 kruka persilja
1 kruka basilika
3 ägg
3 dl grädde
3 dl riven emmenthaler eller annan lagrad ost
1 msk sambal oelek
1 pkt bacon, ca 140 g

Servering
ugnsbakade tomater eller sallad
färska örter

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda alla ingredienser till pajdegen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen och klä en smord form med degen.
3. Skär purjolöken fint, skala och hacka vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och låt purjolök, vitlök och spenat mjukna på svag värme. Krydda med salt och peppar.
4. Finhacka persilja och basilika. Fördela spenatfräset i pajskalet tillsammans med persiljan och basilikan.
5. Skär broccolin i buketter och fördela dem i pajskalet.
6. Blanda ägg, grädde, ost och sambal oelek i en bunke och smaksätt med salt och peppar. Häll ner det i pajskalet. Fördela baconskivorna på toppen.
7. Grädda pajen i ugnen i ca 35 minuter. Låt pajen svalna till ljummen och skär i bitar. Servera med tomater och färska örter.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…