Annons

Annons

Britt vävde en matta av gamla videoband – gör succé på nätet

Britt Olofsson, 71, från Ljungbyhed trodde nästan inte sina ögon när hon såg de tusentals reaktionerna på bilden av platmattan hon vävt av gamla VHS-band.


matta

Mattan är 3,5 meter lång och 90 centimeter bred. Materialåtgång: 10 gamla VHS-band.

”Visste inte att det var möjligt!”

”Coolt”

”Vad fin!”

Komplimangerna över Britts matta i Facebook-gruppen Återbruka mera haglar tätt i kommentarsfältet, och i skrivande stund har över 5000 personer gillat bilden som Britt lade ut på sin matta i början av veckan.

Annons

Mattan är resultatet av ungefär fyra månaders arbete på Strögårds vävförening, där Britt går på vävstuga med en väninna två gånger i veckan. Hon har vävt många handdukar och dukar sedan hon började.

Britt tycker det är viktigt med återvinning och de gamla VHS-banden blev materialet till den populära mattan som är 3,5 meter lång och ungefär 90 centimeter bred. Plasten i banden är ju slitstark, resonerade Britt när hon lät 10 gamla filmer gå därhän.

– Man har ju ingen användning för VHS-band idag, säger hon och skrattar.

Mångårigt intresse

Intresset för att väva har den 71-åriga pensionären från Ljungbyhed haft sedan ungdomen, redan som 20-åring gick hon på vävstuga. Efter ett uppehåll på några decennier lockade en väninna med henne till vävstugan för några år sedan när Britt just blivit änka.

– Man får ju hitta på något när man är ensam, säger hon.

När mattan var klar lade hon ut en bild i Facebookgruppen, men hon hade aldrig kunnat vänta sig reaktionerna.

– Jag blev helt chockad, säger hon men tillägger att det är väldigt roligt och att hon skyndade sig att posta fler bilder på trasmattor som hon vävt.

mattorLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...