Annons

Annons

Medelhavsbröd


Medelhavsbröd

MEDELHAVSBRÖD TILL MÅNGA

● 3 stora bröd

10 dl kallt vatten

50 g jäst

1 msk salt

2 liter vetemjöl special, 1 200 g

1. Mät upp vattnet i en riktigt stor bunke, eller i en ren plasthink, och lös den smulade jästen i det. Rör i salt och mjöl och rör ihop till en deg.

Annons

2. Täck bunken med plast och låt jäsa i 2 timmar. Värm ugnen mot slutet av jästiden till 275°.

3. Stjälp upp degen, som nu är stor och bubblig, på väl mjölat bakbord. Vänd runt degen i mjölet med degskrapan, utan att förstöra de fina bubblorna. Dela degen i tre delar med degskrapan. Forma med lätt hand till avlånga släta limpor och lägg på bakpappersklädd plåt.

4. Sätt in bröden direkt i ugnen och spreja vatten uppe och nere med en blomspruta. Grädda tills bröden fått ordentligt med färg, 10–15 minuter.

5. Öppna ugnsluckan och lufta. Sänk värmen i ugnen till 150° och baka brödet i ytterligare 70 minuter.

6. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Recept: Mette Ankarloo

Bild. Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/