Annons

Annons

Gör superläcker blomkålspizza

En pizzabotten av blomkål blir lite mjukare än vanlig pizzadeg och innehåller färre kolhydrater!


blomkålspizza recept

2 pers ca 45 min
1/2 blomkålshuvud, ca 400 g
1 dl riven vällagrad ost
2 små ägg

Topping
1 dl ajvar relish
ca 50 g lufttorkad skinka
5–6 kronärtskocks-hjärtan på burk
6 små tomater på kvist
50 g ananas, gärna färsk

1. Sätt ugnen på 225°. Ansa, skölj och riv blomkålen. Den grova sidan på rivjärnet blir bra. Blanda med ost och ägg.
2. Forma smeten till två cirklar på bakpappersklädd plåt.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Tillaga direkt i ugnen ca 15 minuter.
3. Ta ut bottnarna, bre över ajvar relish och lägg på resten av toppingen skuren i mindre bitar. Grädda i ytterligare 10–12 minuter.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...