Annons

Annons

Gör superläcker blomkålspizza

En pizzabotten av blomkål blir lite mjukare än vanlig pizzadeg och innehåller färre kolhydrater!


blomkålspizza recept

2 pers ca 45 min
1/2 blomkålshuvud, ca 400 g
1 dl riven vällagrad ost
2 små ägg

Topping
1 dl ajvar relish
ca 50 g lufttorkad skinka
5–6 kronärtskocks-hjärtan på burk
6 små tomater på kvist
50 g ananas, gärna färsk

1. Sätt ugnen på 225°. Ansa, skölj och riv blomkålen. Den grova sidan på rivjärnet blir bra. Blanda med ost och ägg.
2. Forma smeten till två cirklar på bakpappersklädd plåt.

Annons

Tillaga direkt i ugnen ca 15 minuter.
3. Ta ut bottnarna, bre över ajvar relish och lägg på resten av toppingen skuren i mindre bitar. Grädda i ytterligare 10–12 minuter.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...