Annons

Annons

Baka bullar med blomkål

Ett litet tillskott av blomkål i degen gör brödet fantastiskt gott och saftigt – som i de här ljuvliga blomkålsbullarna!


blomkålsbullar recept

• ca 18 st
• ca 1 tim + tid för jäsning

300–350 g blomkål
½ paket färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk flytande honung
1 msk olja
2 tsk salt
ca 12 dl rågsikt
rosmarinkvistar
olivolja
flingsalt

1. Koka blomkålen mjuk och låt svalna, skär i mindre buketter. Ställ i kylskåp.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med kallt vatten. Tillsätt honung, olja, salt och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och täck med plastfilm med hål i. Låt stå svalt i kylskåp över natten.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Ta ut bunken från kylskåpet och arbeta degen med slev i bunken. Klicka ut bullar på bakpapper och tryck ner 1–2 blomkålsbuketter och små rosmarinkvistar i varje bröd. Pensla med olivolja och strö flingsalt över.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…