Annons

Annons

Blinier med nässlor

Läckra matiga plättar gjorda med nässlor och serveras med lyxig topping av löjrom, dill och crème fraiche.


nasselblinies

Nässelblinier med löjrom

Bovetemjöl finns i butikens hälsokosthylla.

● 4 pers ● 90 min

15 dl nässlor (75 g)
1 msk + 1/2 dl gräddfil
10 g jäst
2 1/2 dl fingervarm mjölk
1 1/2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1 äggula
1 krm salt
1 äggvita
smör till stekning

Topping

1 1/2–2 dl crème fraiche
60 g löjrom
1/2 rödlök
1 liten knippa dill

1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Skölj nässlorna och låt dem koka 1–2 minuter. Ta upp, krama ur överflödig vätska och mixa med 1 msk gräddfil.

2.Lös jästen i mjölken. Tillsätt bovetemjöl, vetemjöl, 1/2 dl gräddfil, äggula (spara äggvitan), salt och nässelröra. Vispa smeten slät och låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

3. Vispa äggvitan riktigt fast och vänd försiktigt ner den i den jästa smeten. Hetta upp en plättlagg eller stekpanna med smör. Stek små, tjocka plättar på medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida, tills de fått fin färg.

4. Toppa med crème fraiche, löjrom, rödlöksringar och dill.

Av: Mette Ankarloo Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…