Annons

Annons

Blåmusslor med saffran och vitt vin

Köper du färska musslor, skölj dem under kallt vatten och låt rinna av. Dra bort "skägget", knacka de som är öppnade mot diskbänken för att se om de sluter sig. Alla som är öppnade eller skadade slängs.


huvudratt

2 pers 25 min

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 cm purjolök av det vita
½ fänkål
½ dl olivolja
1 kuvert saffran, 0,5 g
500 g blåmusslor, frysta förkokta eller färska
1 dl vitt vin
½ dl vispgrädde
salt
peppar
½ dl finhackad
bladpersilja
14 skalade räkor

Servering
valfri pasta

1. Finhacka lök och vitlök.

Annons

Skiva purjolök och fänkål tunt. Fräs i olivolja och tillsätt saffran.

2. Tillsätt musslor och vin, låt koka i 2–3 minuter. Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 1–2 minuter, musslorna ska öppna sig. Salta och peppra.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4. Servera de nykokta musslorna med pasta, bladpersilja och räkor.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/