Annons

Annons

Blåbärscheesecake i glas

Underbar cheesecake med blåbär och choklad. Krispiga kaksmulor och len fyllning i två olika färger.


Cheesecake i glas

● ca 8 pers

3 gelatinblad
400 g philadelphiaost
2 dl kesella vanilj
2 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
saften av 1 lime
50 g mörk choklad
100 g chocolate chip cookies el liknande hårda kakor
2 dl blåbär

Annons

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Rör ihop philadelphiaosten och kesellan till en slät konsistens.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst.
4. Låt gelatinbladen rinna av och smält dem i limesaften på svag värme. Vänd ner gelatinblandningen under kraftig omrörning i ostsmeten. Vänd ner äggsmeten och rör samman till en slät konsistens.
5. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör om till en slät konsistens.
6. Dela smeten i två delar och vänd ner den smälta chokladen i den ena.
7. Krossa chokladkakorna till smulor och fördela i bottnen på glasen. Varva ljus och mörk smet ovanpå tillsammans med blåbären. Ställ svalt en stund före servering.

Gilla Allers på Facebook

Tips! 
Gör cheesecaken glutenfri genom att byta ut kakorna mot exempelvis glutenfria digestivekex eller chokladkakor från Semper.

Foto: Anette Nilsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...