Annons

Annons

Blåbärskaka i långpanna

Blåbärskaka som räcker till många och nästan inte tar någon tid alls att svänga ihop enligt vårt enkla recept.


Annons

blåbärskaka i långpanna recept

Blåbärskaka i långpanna – recept

Ljuvligt god blåbärskaka som du bakar i långpanna enligt vårt enkla recept.

ca 15 bitar

6 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
4 tsk bakpulver
1 tsk nystött kardemumma
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 ägg
1 ½ dl mjölk
Blåbärs- och havreströssel
2 ½ dl havregryn
1 dl rörsocker eller vanligt strösocker
75 g smör eller margarin
3 dl blåbär

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en mind-
re långpanna, ca 20×30 cm, eller klä den med bakpapper.

2. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa. Vispa ihop ägg och mjölk helt lätt i en bunke och tillsätt i smuldegen. Arbeta snabbt samman till en slät deg. Bre ut smeten jämnt i formen.

3. Strössel: Hacka snabbt samman havregryn, rörsocker och matfett till en smulig massa. Strö smulorna över kakan. Strö över blåbären.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Skär upp den i rutor vid servering.

Av Irene Ingelsmark
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…