Annons

Annons

Bjud på soppa!

Inget värmer väl bättre en kulen höstdag än soppa. Här är receptet på en krämig blomkålssoppa.


Krämig blomkålssopa

Krämig blomkålssoppa

● 4 pers  ● ca 20 min

1 blomkålshuvud
1 gul lök
2 dl grädde
1 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
Servering
god olivolja

1. Hacka blomkålen och löken i små bitar och lägg ner i en kastrull. Spara några blomkålsbuketter till garnering.
2. Häll på grädde, vin och buljong och koka upp. Låt koka på svag värme under lock i ca 15 minuter eller tills blomkålen känns mjuk.
3. Kör soppan i matberedaren tills du får en slät soppa. Smaka av.
4. Skiva de sparade blomkålsbuketterna mycket tunt. Fördela soppan i fyra uppvärmda skålar och lägg sedan på den råa blomkålen. Ringla över lite olivolja och servera.

Annons

Recept: Miki Cutic Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/