Annons

Annons

Bjud på italiensk smörgåsbakelse


Smörgåsbakelse med italienska smaker

 

Smörgåsbakelse med italienska smaker

Om det blir något över av melonen kan du servera det i bitar till smörgåsbakelsen!

● 4 pers ● ca 45 min

6 skivor ljust fyrkantigt bröd, ca 10×10 cm

Fyllning

10 skivor lufttorkad skinka, t ex parma- eller serranoskinka
1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200 g (spara ca 8 till garnering)
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
2 dl tjock yoghurt, 10%, t ex turkisk
salt och peppar

Topping

ca 5 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche

Garnering

4 skivor lufttorkad skinka
ca 1/4 melon, t ex galia eller cantaloupe
basilikablad
ca 8 soltorkade tomater

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Dela varje skinkskiva till garneringen i 3–4 mindre bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Torka i varm ugn i ca 5–10 minuter. Ställ åt sidan.

2. Skär resterande lufttorkad skinka och de soltorkade tomaterna i små bitar (spara ca 8 tomater till garnering). Skala vitlöken och riv den fint, och hacka basilikan. Blanda ihop det med yoghurten och smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom tomaterna och skinkan är salta i sig.

3. Fördela fyllningen på 4 brödskivor och lägg därefter ihop dem till 2 bakelser. Toppa med de två sista brödskivorna och bre toppingen ovanpå och runtom bakelserna. Dela dem diagonalt så du får fyra trekantiga bitar.

4. Garnera genom att fästa skinkchipsen på sidan av bakelsen. Gör kulor av melonen med hjälp av ett kuljärn eller skär den i mindre bitar och lägg ovanpå bakelserna. Toppa med basilikablad och några soltorkade tomater.

Tips!
Skinkchipsen till garneringen håller några dagar i rumstemperatur om de förvaras torrt och svalt.

Av  SANDRA PALMQVIST   Bild: CHRISTINA UHLIN



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...