Annons

Annons

Hemgjord björnbärssylt

Hemgjord är alltid godast! Använd syltsocker så är det enkelt att lyckas med din björnbärssylt.


bjornbarssylt-med-syltsocker-recept

Gör enkelt din egen björnbärssylt med vårt recept med syltsocker!

TESTA OCKSÅ: Enkel dessert i glas med björnbär och vit choklad

Björnbärssylt med syltsocker – recept

Godaste sylten på björnbär gör du enkelt själv med vårt recept med syltsocker! Björnbärssylten får god smak av apelsin och smakar lika gott på pannkakor som på ostbrickan.

Annons

RECEPT: Rårörd blåbärssylt

• ca 8 dl

1 liter björnbär
färskpressad saft av 1 apelsin
6 dl syltsocker

TESTA OCKSÅ: Björnbärsrutor med vit choklad

Gilla Allers på Facebook

1. Lägg bären i en kastrull och tillsätt apelsinsaften. Värm upp på svag värme tills bären börjar avge sin saft. Låt därefter massan småkoka i ca 5 minuter.
2. Häll upp den nykokta massan i en sil och passera med baksidan av en sked tills bara kärnorna återstår. Den släta purén bör mäta ca 5 deciliter.
3. Häll tillbaka purén i den rengjorda kastrullen. Tillsätt syltsockret och rör om tills det lösts upp. Värm upp purén och låt den koka utan lock i ca 2 minuter.
4. Skumma sylten väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut väl och förvara mörkt och kallt.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...