Annons

Annons

Paj med björnbär och vit choklad

Sagolikt god paj med söta och syrliga björnbär tillsammans med len, vit choklad. Sensommarens bästa!


Annons

 Björnbärspaj

Björnbärspaj

Servera gärna vaniljglass eller lättvispad grädde till pajen.

● 1 paj, ca 8 pers

Mördeg

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk socker

Fyllning

8 dl björnbär
1 msk potatismjöl
75 g vit choklad
75 g mandelmassa

1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till degen och tryck ut jämnt i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
2. Förgrädda mördegsskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter, till svagt gyllenbrun färg.
3. Strö potatismjöl över bären så att de blir jämnt mjölade. Fördela dem i formen och grädda i ca 20 minuter.
4. Grovhacka den vita chokladen. Strö över pajen. Riv över mandelmassan på den grova sidan av järnet. Grädda pajen i ytterligare ca 2–3 minuter, tills choklad och mandelmassa fått svagt gyllenbrun färg.

Av Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson

Fler recept med björnbär

glutenfri-kaka-med-bjornbarMandeltarte med vit choklad och björnbär

BjörnbärsmarmelandCitron- och björnbärsmarmelad


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…