Annons

Annons

Biffspett med halloumi

Spett i stekpanna! Biff, kryddkorv, halloumi och grönsaker och en len avokadokräm med smak av franska örter!


biffspett

Läckra spett med halloumi och grönsaker

● 4 pers ● ca 40 min

ca 500 g ryggbiff
2 kryddkorvar, ca 200 g, t.ex kabanoss
salt och peppar
matolja
ca 200 g grilloumi eller halloumi
2 stora rödlökar
2 stora paprikor

Ört- och avokadokräm
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1 chilifrukt
1 msk frysta örter herbes de provence
2 msk crème fraiche
rivet skal och pressad saft av 1 lime
Dessutom behövs
8 träspett

Tillbehör
ugnsrostade hela potatisar och tomater

1. Putsa köttet, dela det i mindre bitar och lägg ner i en skål. Salta, peppra och ringla över 2 msk olja. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor.
3. Skär osten och grönsakerna i bitar, ungefär jämnstora med köttbitarna. Olja in och krydda grönsakerna på samma sätt som köttet, osten behöver endast lite olja.
4. Varva kött, grönsaker, ost och korv på spetten. Vi gjorde 2 spett per person.
5. Ört- och avokadokräm: Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Skala vitlöken. Kärna ur och grovhacka chilin. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör ihop till en kräm. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer lime.
6. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek spetten runtom tills köttet fått fin färg och grönsakerna börjar mjukna.

Av: Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…