Annons

Annons

Lövbiffsrulader i gräddsås

Rulader med gräddsås, gele och god kokt potatis. Ja, det låter väl som en alldeles utomordentlig söndagsmiddag!


Fyllda rulader med gräddsås

Fyllda rulader med gräddsås

● 4 pers ● 1 tim och 20 minuter

8 lövbiffar
2–3 msk dijonsenap
2–3 msk färskriven pepparrot
1 stor gul lök
1 paket bacon, ca 8 skivor
salt och peppar
1 dl vitt vin
3 dl kalvbuljong
2 dl grädde
svartvinbärsgelé
1–2 tsk majsstärkelse

Garnering

persilja
purjolök

Servering

svartvinbärsgelé
kokt potatis

Annons

1. Lägg lövbiffarna på skärbrädan. Bre senap över köttet. Skiva löken tunt och riv pepparroten. Fördela sedan pepparrot och lök över lövbiffarna. Rulla ihop och vira en baconskiva runt varje rulad. Krydda med salt och peppar.
2. Stek ruladerna gyllenbruna runtom i en panna. Häll på vin och buljong. Lägg ett lock över pannan, eller täck med aluminiumfolie, och låt småputtra i ca en timme.
3. Plocka upp ruladerna. Häll grädden i pannan och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och en klick svartvinbärsgelé. Red såsen med majsstärkelse utrört i vatten.
4. Lägg i ruladerna igen och låt allt bli varmt. Garnera med persilja och tunt skuren purjolök. Servera med gelé och kokt potatis.

Recept: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/