Annons

Annons

Bästa kladdkakan!


Bästa kladdkakan

Du måste prova vår kladdkaka med både kakao och mjölkchoklad, så god att du måste göra en hel långpanna åt gången…

 

Dubbelchokladkaka med myntagrädde

● 15 bitar ● 35 min + tid att svalna

200 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mjölkchoklad

Annons

1. Sätt ugnen pa 200˚. Smält smoret och blanda med socker, ägg, salt, vaniljsocker och kakao. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner.
2. Bre ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 40×30 cm.
3. Hacka chokladen och fördela den jämnt över kakan. Grädda kakan i 20–25 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt svalna och skär i rutor. Garnera eventuellt med myntablad.

Tips!
Servera vispad grädde till, extra gott och fräscht blir det om du hackar rikligt med myntablad och blandar i!

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/