Annons

Annons

Banankaka med dumlekolor

Baka en saftig och fin kaka med massor av godsaker som banan, dumlekola, choklad och valnötter. Ät den ljummen med vaniljglass och kolasås!


Annons

banankaka-recept

ca 14 bitar

100 g valnötter
50 g mörk choklad
15 dumlekolor
2 dl strösocker
150 g mjukt smör
3 mogna bananer, 350 g
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära

1. Sätt ugnen på 175°, gärna varmluft. Grovhacka valnötterna. Hacka chokladen och dela dumlekolorna i mindre bitar.

2. Vispa socker och smör fluffigt med elvisp.

3. Mosa två bananer och blanda i smeten. Tillsätt äggen.

4. Blanda alla torra ingredienser, inklusive kolor, choklad och valnötter, och vänd ner i smeten.

5. Smörj och bröa en avlång kak-/brödform, som rymmer ca 1 ½ liter, och häll ner smeten. Skala och dela den sista bananen och lägg på toppen. Baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Av Sandra Palmqvist och Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…