Annons

Annons

Banan på pinne

Enklare glass finns inte – god och nästan lite nyttig!


Annons

bananpinne

6 st

3 bananer
200 g mörk choklad
6 glasspinnar

Förslag på topping
godiskulor/strössel
hackade nötter
hackad choklad
hackad kola

1. Skala och dela bananerna. Sätt fast en pinne i varje bananhalva och lägg dem på en bakpappersklädd bricka. Låt stå i frysen 1 timme.

2. Smält chokladen. Förbered dina toppingar så de är lättillgängliga.

3. Ta ut bananerna och skeda över rejält med choklad så att de täcks. Den stelnar fort, så du måste vara snabb. Låt överflödig choklad rinna av, eller skrapa av lätt. Garnera direkt.

4. Lägg tillbaka dem på brickan och servera direkt, eller sätt tillbaka i frysen för att servera senare. Låt i så fall bananerna stå i rumstemperatur 10–15 minuter före servering.

Av Sandra Palmqvist 
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…