Annons

Annons

Banan- och nutellabollar

Du behöver bara 4 ingredienser för att trolla fram de här små godbitarna!


Annons

banan--och-nutellabollar

ca 25 st

12–14 digestivekex
1 banan
1 dl nötkräm, t ex Nutella

Garnering
75 g ljus choklad

1. Krossa kexen till smulor i en matberedare.

2. Skala bananen och skär i mindre bitar. Tillsätt bananbitarna och nötkrämen i matberedaren och kör till en slät massa. Låt massan stå kylskåpskallt en stund för att stelna till något.

3. Ta fram den kalla smeten och forma runda bollar. Känns smeten för lös kan du tillsätta några extra krossade kex. Låt bollarna stå kylskåpskallt en stund.

4. Hacka chokladen och smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn.

5. Ta fram de kalla bollarna. Doppa fingrarna i chokladen och rulla bollarna mellan dem så att de täcks med choklad. Lägg dem sedan på smörpapper att stelna. Förvara banan- och nutellabollarna kylskåpskallt.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…