Annons

Annons

Bakad sötpotatis med fetakeso

Sätt tvist på klassikern bakad potatis genom att byta ut den mot sötpotatis – lite sötare men mycket godare och nyttigare!


bakad sötpotatis med fetaostkeso röra recept

4 pers 1 tim 30 min 

Satsa på en bakad sötpotatis istället för en vanlig potatis – det är betydligt nyttigare! I det här receptet serverar du den med en läcker röra gjord på fetaost och keso!

Bakad sötpotatis med fetaost- och kesoröra – recept

4 sötpotatisar
75 g fetaost
250 g naturell keso
2 msk kapris
2 msk färsk timjan
190 g svarta bönor (färdigkokta), 115 g avrunnen vikt
salt och peppar
50 g rucola

Servering
fetaost
kapris
färsk timjan

1. Sätt ugnen på 200°.

Annons

Tvätta och torka sötpotatisarna, slå in dem i folie. Baka i mitten av ugnen i 1–1 1/2 timme. Känn med en sticka, de ska vara riktigt mjuka.

2. Smula fetaosten i en bunke och rör ihop med keso, kapris och finhackad timjan. Låt bönorna rinna av och rör ner dem i kesoröran. Smaka av med salt och peppar.

3. När potatisen är klar, gör ett snitt och fördela rucolan och kesoröran i potatisen. Garnera eventuellt med smulad fetaost, kapris och färsk timjan.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...