Annons

Annons

Bakad potatis med 3 läckra röror!

Bakad potatis! Passar perfekt som den är med en härlig fyllning eller att servera till något annat gott.


Bakad potatis

Vi tar tagit fram en krämig röra som är mycket god till bakad potatis. Ett enkelt grundrecept som lätt kan varieras med romräkor, skinkröra eller fetaost!

Grundröra

● 4 pers ● ca 10 min

Skala och finhacka 1/2 gul lök. Rör ihop 2 tsk dijonsenap, 1 msk finriven pepparrot, 1 msk citronsaft, 1 dl majonnäs och 1 msk crème fraiche. Smaka av med några droppar tabasco, salt och peppar och blanda väl.

Bakad potatis med skinka, päronoch valnötter

Bakad potatis med skinka, valnötter och päron

● 4 pers ● ca 1 tim

4 bakpotatisar
5–6 valnötter
2 päronhalvor, från burk eller färska och skalade
1 sats grundröra
2 tsk finriven ingefära
140 g tärnad skinka
4 msk smör
salladsmix
1 dl hyvlad parmesan

1. Lägg potatisen direkt på galler och baka i ca 1 timme på 200°. Känn med sticka så att de är klara.
2. Torrosta valnötterna i några minuter, finhacka päronen. Rör ihop grundsatsen med päron, ingefära, valnötter och skinka.
3. Öppna potatisen genom att göra ett kryss i skalet och trycka upp kortsidorna. Klicka i 1 msk smör i varje potatis, lägg på lite sallad, toppa med röran och avsluta med hyvlad parmesan.

Sötpotatis

Sötpotatis med linser och fetaost

● 4 pers ● ca 1 tim

4 sötpotatisar
1 pkt kokta linser,  285 g
2 vitlöksklyftor
2 grillade paprikor, färdigköpta
1 sats grundröra
salt och peppar
170 g tärnad fetaost

1. Lägg potatisarna på galler och baka dem i ca 1 timme på 200°. Känn med sticka om de är klara.
2. Låt linserna rinna av, skala vitlöken samt tunnstrimla paprikan.
3. Rör ihop grundröran med övriga ingredienser, pressa i vitlöken och blanda väl.
4. Öppna potatisen genom att göra ett kryss i skalet och trycka upp kortsidorna. Salta och peppra lite lätt och fyll med röran. Toppa med fetaost och servera direkt.

 

småpotatisar

Småpotatisar med räkor och rom

Perfekta på en buffé, som plock innan middag eller till mingel.

● 4 pers ● ca 45 min

12 små potatisar
1 dl gröna ärter
1 sats grundröra
1 dl finhackad dill
100 g löjrom, alt annan fiskrom
200 g räkor, helst handskalade
1. Lägg potatisarna direkt på galler och baka dem i ca 40 minuter på 200°. Känn med sticka när de är klara.
2. Koka ärterna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av och kyl ner.
3. Rör ihop grundröran med ärter och dill, samt öppna potatisen. Toppa varje potatis först med röran, sedan med rom och räkor.
Av Miki Cutic Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…