Annons

Annons

Baka ljuvlig plommonpaj!

Härlig plommonpaj med lite knäckig känsla på toppen! Servera den ljummen tillsammans med vispad grädde.


Knäckig plommonpaj

Knäckig plommonpaj

● 1 paj, ca 8 pers

150 g smör eller margarin
1 dl socker
1 dl farinsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl hackad mandel
1 tsk bakpulver
600 g plommon, ca 12 st

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast pajform.
2. Smält matfett i en större kastrull. Ta den från värmen. Tillsätt resterande ingredienser förutom plommonen, och rör samman till en slät smet.
3. Kärna ur plommonen och skär i mindre bitar. Lägg ut dem jämnt i formen och klicka och bre över smeten.
4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
5. Servera ljummen, gärna tillsammans med lättvispad grädde.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson

Fler recept med plommon

plommonmarmelad
Hemlagad plommonmarmelad

Plommonmazarinkaka
Mazarinkaka med plommon

plommonbullar
Söta plommonbullar

kladdkaka-med-pommon
Kladdkaka med plommon



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...