Annons

Annons

Baka kakor!


bakaJulklapparna inhandlade, fönsterna putsade? Så kul för dig! Fira med att baka ljuvligt goda biscotti att bjuda gästerna på i jul:

JULBISCOTTI

●  ca 40 st

 

2 dl hela mandlar eller pistagenötter

75 g smör eller margarin

2 dl socker

1 tsk malen ingefära

1 tsk malen kanel

1 tsk malna nejlikor

3 ägg

finrivet skal av 1/2 citron

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

1. Sätt ugnen på 200°. Hacka mandeln eller pistagenötterna.

2. Rör samman matfett och socker. Tillsätt kryddorna.

3. Rör ner äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

4. Tillsätt sist citronskal, vetemjöl, bakpulver och mandel- eller nöthacket. Rör samman till en slät deg.

5. Dela degen i två lika stora delar och forma till plåtlånga längder.

6. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta ut dem till ca 8 centimeters bredd. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut dem och sänk därefter ugnsvärmen till 175°.

7. Låt de nygräddade längderna svalna något innan de skärs upp i smala pinnar. Lägg dessa med snittytan upp på plåten och rosta i mitten av ugnen ca 10–12 minuter. Låt dem gärna eftertorka i den avstängda ugnen med luckan på glänt.

Recept: Irene Ingelmark

Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…