Annons

Annons

Baka glutenfritt hasselnötsbröd!

Ett annorlunda glutenfritt bröd med mycket nötsmak! Låt det gärna ligga en dag innan du skär i det så att det hinner ”sätta sig”.


Annons

Hasselnötsbröd

 Hasselnötsbröd

● 1 bröd, ca 20 skivor

4  ½–5 dl hasselnötsmjöl, 200 g
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl pumpakärnor
1 dl grovt hackade hasselnötter
3 tsk brödkrydda
7 ägg
1/2 dl rapsolja

1. Sätt ugnen på 160°. Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa äggen fluffigt och tillsätt oljan mot slutet. Vänd ihop äggsmeten med de torra ingredienserna.

2. Häll smeten i en bakpappersklädd brödform på ca 1 1/2 liter. Baka i mitten av ugnen i ca 40–45 minuter. Låt svalna helt innan det skärs upp – låt det gärna vila över natten. Var uppmärksam, alla ugnar fungerar olika!

Recept: Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…