Annons

Annons

Baka glutenfritt hasselnötsbröd!

Ett annorlunda glutenfritt bröd med mycket nötsmak! Låt det gärna ligga en dag innan du skär i det så att det hinner ”sätta sig”.


 

baka-glutenfritt-hasselnotsbrod

Glutenfritt hasselnötsbröd smakar gott och mättar bra.

Recept: Glutenfria frallor med frön

Glutenfritt hasselnötsbröd

● 1 bröd, ca 20 skivor

Recept: Glutenfria bagels

4  ½–5 dl hasselnötsmjöl, 200 g
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl pumpakärnor
1 dl grovt hackade hasselnötter
3 tsk brödkrydda
7 ägg
½ dl rapsolja

Annons

Recept: Glutenfritt morotsbröd

1. Sätt ugnen på 160°. Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa äggen fluffigt och tillsätt oljan mot slutet. Vänd ihop äggsmeten med de torra ingredienserna.
2. Häll smeten i en bakpappersklädd brödform på ca 1 ½ liter. Baka i mitten av ugnen i ca 40–45 minuter. Låt svalna helt innan det skärs upp – låt det gärna vila över natten. Var uppmärksam, alla ugnar fungerar olika!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson

 

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allers i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...