Annons

Annons

Makroner med hallon

Frasiga mandelkakor hoplagda två och två med vit eller mörk chokladtryffel och ett hallon mellan...


Spröda makroner med tryffel och hallongömma

● ca 20 st

4 äggvitor, 1 1/4 dl
125 g hel sötmandel, ca 2 dl
2 1/2 dl florsocker
1/2 dl strösocker
ett par droppar röd hushållsfärg
20 färska hallon

Tryffel

75 g vit choklad
75 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Mät upp äggvitorna och låt dem stå framme för att bli rumstempererade.
2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda väl med florsockret.
3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd varsamt ner mandelblandningen och ett par droppar hushållsfärg i äggvispet till en slät massa.
4. Klicka ut massan till runda kakor på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten innan de lossas.
5. Tryffel: Hacka den vita och mörka chokladen och lägg hacket i var sin bunke. Koka upp grädden, häll hälften över den vita chokladen och resten över den mörka. Rör om i varje bunke till en slät kräm. Låt stå en stund tills krämen stelnat till spritsbar konsistens.
6 .Forma två strutar av smörpapper. Fyll dem med mörk respektive vit tryffel. Spritsa en ring runt kanten på undersidan på hälften av kakorna, en halvcirkel med vit fyllning, en med mörk.
7. Lägg ett hallon i mitten på varje spritsad kaka. Lägg på de ofyllda kakorna som lock.

Tips!
Lägg samman kakorna samma dag som de ska avnjutas, bären ska vara färska. Vill du inte lägga samman alla på en gång kan du göra det efter hand. Tryffeln håller sig i minst en vecka i kylskåp. Ta fram en stund före hopläggning, så att den blir tempererad och får krämig konsistens.

Recept: IRENE INGELMARK
Bild: RALPH MÅNSSON


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/