Annons

Annons

Baka en mjuk kaka med nutellatopping

Den här mjuka kakan är svårslagen! Få receptet på en underbart saftig och fluffig nötkaka som är toppad med nutella!


mjuk-kaka-med-nutella-recept

Nötkaka med nutellatopping

● 1 kaka, 12 bitar

100 g smör eller margarin
1 dl mjölk
ca 2 dl hasselnötskärnor, 150 g
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

 

Topping

1 ½ dl hasselnötskräm, t ex nutella
½ dl hackade hasselnötskärnor

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1 ½ liter.
2. Smält matfettet. Tillsätt mjölken så att vätskan blir rumstempererad.
3. Mal nötkärnorna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt de malda hasselnötskärnorna och vätskan. Rör varsamt samman till en slät smet.
4. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
5. Låt den nygräddade kakan svalna något i formen och stjälp upp den att kallna under form eller bakduk.
6. Värm upp nutellakrämen över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn till lätt rinnande konsistens. Ringla över den kalla kakan och strö över lite hackade nötkärnor.

Tips! Servera kakan som bakelser uppskuren i skivor tillsammans med lite lätt uppvispad grädde. Garnera med färska bär och ringla över lite extra nutella.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/