Annons

Annons

Bacon- och fetaostomelett

En läcker omelett med fin smak av bacon och fetaost! Perfekt lunch eller kvällsmat som du lagar på mindre än 20 minuter.


bacon--och-fetaostomelett-s

Omelett med bacon och fetaost

4 pers 20 min

9 ägg
1 dl grädde eller vatten
salt och peppar
2 dl vitt bröd i mindre bitar
2 msk olivolja
1 paket bacon, ca 140 g
smör till stekning
100 g fetaost
2 dl blandade hackade örter

1. Blanda äggen lite lätt med grädde eller vatten i en bunke och krydda med salt och peppar.
2. Stek brödbitarna gyllenbruna i lite olivolja i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
3. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i het panna.
4. Torka ur pannan med hushållspapper. Lägg i en klick smör och häll i äggsmeten när smöret skiftar mot brunt. Stek under försiktig omrörning och på hög värme tills omeletten börjar stelna. Lite krämig ska den vara.
5. Fördela bröd, bacon, smulad fetaost och örter över omeletten och servera. En bit bröd är gott till.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Annons

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/