Annons

Annons

Asiatisk kycklingsoppa

Njut av en läcker kycklingsoppa med smak av citrongräs, chili och koriander.


Annons

Asiatisk-kycklingsoppa

TESTA OCKSÅ: Rostad tomatsoppa

• 4 pers • 35 min

3 kycklingfiléer
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
saft av ½ lime
2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Soppa
1 gul lök
2 morötter
1 urkärnad röd chili
2 vitlöksklyftor
5 cm purjolök
rapsolja och sesamolja till stekning
1 msk finhackad färsk ingefära
1 citrongräs
8 dl hönsbuljong
10 droppar fisksås
1 limeblad
1–2 msk japansk soja
150 g tofu

TESTA OCKSÅ: Thaigryta med kyckling och röd curry

Garnering
Färsk koriander

Dessutom behövs
Grillpinnar i trä

1. Skär filéerna i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda med rapsolja, sesamolja, limesaft och sambal oelek. Trä upp på grillpinnar och krydda med salt och peppar.
2. Skär lök, morot, chili, vitlök och purjolök i tunna skivor.
3. Hetta upp ett par matskedar rapsolja och 1 msk sesamolja i en gryta. Fräs grönsakerna lite lätt utan att de får färg. Lägg i ingefära och snitta den tjocka delen på citrongräset och ställ i grytan. Häll på buljongen och fisksåsen och lägg i limebladet. Låt soppan koka i ca 15 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Plocka upp citrongräset.
4. Stek eller grilla spetten i 4–5 minuter tills de är färdiga. Vänd på dem då och då.
5. Skär tofun i träningarna och lägg ner i soppan. Servera med kycklingspetten och garnera gärna med färsk koriander.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild:Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…