Annons

Annons

Ärtpesto med serranochips

Superenkel pesto på gröna ärter som smakar fantastiskt gott på salta och krispiga chips av serranoskinka.


Artpesto med serranochips

Serranochips med ärtpesto

2 pers ca 15 min

100 g lufttorkad skinka, ca 7 skivor, t ex serrano

Ärtpesto

2 dl frysta gröna ärter
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesanost, ca 50 g
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Lägg ut skinkskivorna plant på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter och låt dem svalna.

3. Ärtpesto: Låt ärterna tina. Skala och riv eller finhacka vitlöken. Lägg det i ett högt, smalt kärl med resterande ingredienser och mixa ihop med en stavmixer till en halvgrov konsistens. Smaka till sist av med salt och peppar.

4. Servera skinkchipsen ihop med ärtpeston.

Annons

Mer småplock

Krämig ädelost med syltad rödlök

Potatischips med läcker parmesandipp

 

Av Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/