Annons

Annons

Äppel- och björnbärspaj med knäckigt nötsmul på toppen

Få recept på en äppelpaj med björnbär! Godsakerna gömmer sig under ett knäckigt smultäcke med nötter. Servera med vaniljsås.


Annons

appelpaj med bjornbar recept

Klassisk äppelpaj med nytänk i form av björnbär. Överst ett läckert havre- och pecannöttäcke.

Äppelpaj med björnbär – recept

Smarrigt och enkelt recept på äppelpaj med björnbär som toppas av ett knäckigt smultäcke och serveras med lite vaniljsås.

• ca 8 pers

5–6 syrliga äpplen
2 dl björnbär

Smultäcke
125 g smör eller margarin
1 dl rörsocker
½ dl cane syrup (rörsockersirap)
1 dl havregryn
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
1 ½ dl grovhackade pecannötskärnor

Servering
florsocker
vaniljsås

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär i mindre bitar och strö ut dem i en ugnsfast form, ca 26 cm i diameter. Strö över björnbären.
3. Smultäcke: Hacka snabbt samman alla ingredienserna utom pecannötterna. Tillsätt nötterna sist och arbeta snabbt in dem i den smuliga degen.
4. Strö smultäcket över äpple och björnbär. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter, eller tills äppelbitarna känns mjuka.
5. Sikta lite florsocker över pajen när den ska serveras. Lite vaniljsås är gott att bjuda till.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…