Annons

Annons

Äppelkompott med hasselnötter

Äppelkompott är enkelt att göra och gott till dessert ihop med en kula vaniljglass. Toppa till sist med rostade hasselnötter!


Annons

Äppelkompott med hasselnötter recept

Läcker dessert med äppelkompott och rostade hasselnötter!

Äppelkompott med hasselnötter – recept

Läcker och snabblagad dessert med äppelkompott som får god smak av anis och vanilj. Servera med en kula vaniljglass och rostade hasselnötter. Här får du även tips på förrätt och huvudrätt så du kan njuta av en 3-rätters meny!

HUVUDRÄTT: Lax i ugn med fetaost, spenat och brynt smör

• 4 pers • 25 min

1 dl hasselnötter
3–4 äpplen
3 dl vatten
2 krm anisfrön
1 krm vaniljpulver
1 ½ dl ljust muscovadosocker

FÖRRÄTT: Tunnbrödssnittar med svamp, äpple och västerbottensost

Servering
vaniljglass

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i 10 minuter tills skalet är mörkbrunt. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
2. Tvätta, skala och kärna ur äpplena och hacka i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, anis och vanilj. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Tillsätt muscovadosocker och koka ytterligare 5–7 minuter.
3. Servera kompotten varm eller ljummen med rostade hasselnötter och vaniljglass.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…