Annons

Annons

Äppelchutney med ingefära

Ett läckert tillbehör med sting! Passar fint som sås till tacos eller att servera till fisk och fågel.


Annons

Äppelchutney med ingefära och chili recept

Läcker äppelchutney med smak av ingefära och lite sting av chili!

TESTA OCKSÅ: Citroncheesecake med ingefära

Äppelchutney med ingefära och chili – recept

Här får du recept på en enkel äppelchutney med ingefära och chili! Perfekt som tillbehör till tacos eller att servera till fisk och fågel.

• 6 dl • 25 min

RECEPT: Alkoholfri drink med ingefära

4 äpplen
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm chiliflakes
salt och peppar
2 dl syltsocker

TESTA OCKSÅ: Ostknyten med rabarberchutney

1. Skiva äpplen och rödlök tunt. Pressa vitlöksklyftorna. Skala ingefäran och hacka fint. Fräs äpple, lök och ingefära i en upphettad kastrull med en msk olja tills äpplena mjuknat något, 4-5 minuter. Rör om så att det inte tar färg.
2. Tillsätt vitvinsvinäger, chiliflakes och salt och peppar efter smak och rör om. Tillsätt syltsockret och låt chutneyn koka ihop på medelhög värme i ca 10 minuter.
3. Häll upp på varma, rengjorda glasburkar och förvara svalt. Håller minst en månad i kylen.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…