Annons

Annons

Äppelbullar med mandel

Stora, saftiga och oemotståndliga. Dessa äppelbullar med mandelspån och kardemumma gör succé på fikabordet.


appelbullar

Äppelbullar med mandelspån

●  10 st

3 dl mjölk
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
1 ägg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning

75 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 1/2 dl äppelmos

Pensling och garnering

1 ägg
1/2 dl mandelspån

Annons

1. Värm mjölken till 37°. Smula jästen och lös den i mjölken. Rör i resten av degingredienserna och arbeta till en smidig deg. Täck degen med ren bakduk och låt jäsa i 1 timme.
2. Blanda smör, socker och kanel. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 25×50 cm.
3. Bre på smörblandningen och sedan äppelmoset. Rulla ihop degen, skär i 12 bitar och lägg i bullformar på en plåt. Låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 200°.
4. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspånen. Grädda bullarna i ca 10 minuter.
5. Låt svalna på galler under bakduk.

Gilla Allers på Facebook

Av Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson

Fler härliga äppelrecept!

apple-med-kolaknackUgnsbakat äpple med kolaknäck

Knäckig äpplekakaÄppelpaj med knäcktäcke

appelmosGör äppelmos i ugnen



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...