Annons

Annons

Fräsch apelsintosca

Läckra toscabitar med apelsin. Perfekt att ha på lut i frysen när du blir sugen på något sött till kaffet.


apelsintosca

 ca 40 bitar

4 ägg
4 dl strösocker
300 g smält, avsvalnat smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin

Toscaglasyr
200 g smör
200 g socker
200 g flagad mandel
3 msk mjölk
4 msk mjöl

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjölk och smör. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och till sist apelsinskalet.

2. Klä ugnens långpanna med bakpapper och bre ut kaksmeten i den. Grädda i 20 minuter, tills kakan är knappt färdig.

3. Blanda alla ingredienserna till toscaglasyren i en kastrull. Låt blandningen sjuda under omrörning tills den tjocknar något, ca 3 minuter.

4. Ta ut den knappt färdiggräddade kakan och bre ut glasyren över den. Sätt in kakan igen i övre delen av ugnen och grädda i ytterligare 8–10 minuter, tills glasyren fått fin färg. Låt svalna.

5. Dela kakan i 4 delar på längden, skär ut bitar i sicksack. Riv gärna lite extra apelsinskal över bitarna vid serveringen.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/