Annons

Annons

Äggröra med bacon och parmesan

Vi fyller äggskalen med äggröra med smak av parmesanost och toppar med knaprigt bacon.


Äggröra med bacon och 
parmesanost – recept

Lent, knaprigt och lite salt. Här är ett recept på läcker äggröra med knaprigt bacon till.

 
• 6 bufféport, 20 min

6 ägg
6 baconskivor
½ dl vispgrädde
½ dl riven parmesanost
salt och peppar
2 msk hackad gräslök

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kapa äggen så du har cirka två tredjedelar kvar av äggskalen hela.
3. Lägg äggen i en skål, rengör skalen och låt dem torka.
4. Lägg baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och tillaga i mitten av ugnen på 225° tills de är krispiga, det tar cirka 10 minuter. Låt därefter rinna av. De stelnar när de svalnat.
5. Tillaga äggen med grädden i en panna på medelvärme tills det börjar se krämigt ut. Dra av från värmen och rör ner parmesan, salt och peppar.
Sätt äggskalen i fina äggkoppar, lägg äggröran i skalen, tryck försiktigt ner baconskivorna, som ska ha svalnat, i röran och servera direkt. Garnera med lite hackad gräslök.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/