Annons

Annons

Ägghalvor med sparris och lax

Här är ett recept på lite lyxigare ägghalvor – med sparris och kallrökt lax.


Ägghalvor med lax och sparris.

Fyllda ägg med sparris och lax – recept

Blanda kallrökt lax med äggulor, salladslök och sparris och lägg på halvorna.

 
• 6 bufféport, 20 min

6 kokta ägg
2 salladslökar
3 gröna sparrisar
olja till stekning
salt och peppar
100 g kallrökt lax

Annons

1. Dela äggen och gröp ur gulan.
2. Strimla både salladslök och sparris tunt och i sneda bitar.
3. Stek snabbt i lite olja tills de blir glansiga och lite mjuka, ca 1 minut, salta och peppra. Låt svalna.
4. Dela laxen i mindre 
bitar, blanda upp med äggulor, sparris och salladslök och fyll sedan de 12 halvorna. Garnera med lite sparris på toppen.

 
Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/