Annons

Annons

Ägg och sill hör påsken till!

Ägg med läckra toppingar av curry och tomat passar perfekt med en krämig och fräsch äppelsill!


Triss i ägg

Ägghalvor med ansjovis och tomat

En smakrik tomattopping gör ägghalvorna till något alldeles extra!
● 25 min

Koka och skala 5 ägg och dela dem i halvor. Skär bort en liten bit i botten på varje halva så de står stadigt. Finhacka 5 körsbärstomater och blanda med 1 msk finhackad gul lök, 1 msk tomatpuré och 1 tsk rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på ägghalvorna. Dela 5 ansjovisfiléer på hälften och fördela dem på ägghalvorna. Dekorera med färsk timjan.

Ägg i kopp med curryskagen

Den klassiska skagen-röran får fint sting och vacker färg av en nypa curry.
● 30 min

Annons

10 ägg

Curryskagenröra

500 g räkor med skal
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1 msk hackad dill
1 msk röd stenbitsrom
1/2–1 tsk curry
saft från citron
salt och peppar
Garnering
dillvippor

1. Koka äggen.
2. Curryskagenröra: Skala räkorna. Lägg undan 10 räkor till garnering och hacka resten grovt. Blanda hacket med de övriga ingredienserna. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3. Skär av toppen på äggen, gröp ur en liten del och klicka i röran. Toppa med räkorna och små dillvippor.

 

Krämig äppelsill med lime & senap

Sillen kan ätas direkt, men blir ännu godare om den får mogna i smaken en natt eller ett dygn.
● 20 min

2 burkar matjessill i bitar à 200 g
1 stort syrligt grönt äpple
skal från 1 lime
saft från 1/2 lime
3 dl gräddfil
1 msk fransk senap
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
1 msk rapsolja

Garnering

limeskivor
1. Låt sillen rinna av. Fintärna äpplet.
2. Blanda sillen och äpplet med resten av ingredienserna. Låt gärna sillen dra över natten.
3. Dekorera äppelsillen med skivad lime vid serveringen.

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...