Annons

Annons

Gör en härlig äppelpaj

Härliga äppeltid är äntligen här. Ta hand om guldet som växer i dina träd och fyll på förråden inför vintern. Man kan göra så mycket gott på äpplen. Här klyftar vi dem och lägger dem i en nougatdoftande smulpaj.


Annons

 

Äppelpaj med nougat och nötter.

Äppelpaj med nougat och nötter.

Smulpaj med äpple, nougat och hasselnötter

30 minuter, baktid 25 minuter

8–10 personer

Kokosolja har en speciell smak som passar riktigt bra i kakor. Använd smör om du inte gillar smaken av kokos.

Du behöver

125 g havregryn

65 g muskovadosocker (eller brun farin)

75 g kokosolja (eller smör)

65 g hasselnötter

25 g mjuk nougat

1,2 kg äpplen

Tillbehör

vispgrädde eller vaniljglass

Så här gör du

  1. Blanda havregryn, socker och uppskedad kokosolja. Smula med fingrarna till en grynig massa utan att knåda.
  2. Hacka nötterna grovt och skär nougaten i tärningar. Blanda ner i degen utan att knåda.
  3. Skär äpplen i tunna båtar utan kärnhus. Fördela i ett 3 cm tjockt lager i en smord ugnsfast form.
  4. Strö havregrynsblandningen över äpplena. Baka kakan i 185° i 25 minuter, tills den är gyllenbrun och äpplena mjuka. Servera med vispgrädde eller glass.

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…